Szervezeti tagság

 A CivilChat kiváló adománygyűjtési fórumot vezet, amely biztonsággal ösztönzi adakozásra a cégeket, vállalatokat és a magánszemélyeket egyaránt. A magánembereket és a cégvezetőket, is jó érzéssel tölti el az a tény, hogy biztonsággal és jó helyre, hitelességgel alátámasztva tudnak úgy adományozni, hogy az mindig ellenőrzött legyen és mindig olyan helyre, utalhassanak, ahol az adományozás a lehető legszükségesebb.

Kik lehetnek szervezeti tagok?

Civilszervezetek, szövetségek, alapítványok, valamint minden olyan szerveződés, intézmény, akik adományt gyűjtenek! Ők azok, akik feliratkozhatnak tagjaink körébe az adománygyűjtési gyakorlati kódex támogatására.

Nagyon fontos tudatnunk minden új tagunkkal, hogy az adománygyűjtők nézetei erőteljesen képviselve vannak. A Kódex betartásával az Ön adománygyűjtő tevékenysége a legjobb gyakorlatot képviseli, és növeli a lakosság bizalmát is, az önkéntes és közösségi szektorban.  

Ami szükséges a szervezeti regisztrációhoz

  • cégbírósági bejegyzés, kivonat  (a hitelesség miatt tudnunk kell, ellenőrizhetően, hogy hivatalosan bejegyzett szervezetről, alapítványról vagy intézményről beszélünk e) 
  • szervezeti adószám  (az adakozás miatt fontos, hogy maga az adakozó is le tudja informálni a szervezetet) 
  • szervezet elnökének neve  (itt fontos tudnunk a cégbírósági bejegyzésnél, hogy ugyan arról a személyről beszélünk e) 
  • szervezet számlaszáma  (az adakozók számára lesz fontos, a leinformálhatóság érdekében és az esetleges adakozásos utalások miatt) 
  • szervezet telefonszáma  (az adakozás miatt fontos, hogy maga az adakozó is le tudja informálni a szervezetet és feltudja venni a szervezet képviselőjével a kapcsolatot, az esetleges további kérdések miatt) 
  • szervezet irodájának pontos címe  (az esetleges személyes megkeresés és adakozás miatt)  

Hogyan válik tagságunk/szervezetünk hitelessé az adakozók előtt?

Kiemelten fontos tudatnunk tagjainkkal, hogy minden adománygyűjtésükről bekérünk egy hiteles leírást!  

Bekérünk egy adománygyűjtési célt, tervezetet


(mivel nem egy pályázatról beszélünk, hanem egy lehetséges adományozásról, így számunkra elegendő leírni azt, hogy az adománygyűjtésük mire vagy kire irányul és miért pont arra a tárgyra, eszközre vagy személyre)

Bekérünk egy pénzügyi tervet


(mivel nem pályázatról beszélünk, hanem egy lehetséges adományozásról, így elegendő megszabni azt, hogy mennyi pénz szükséges a megvalósításhoz) A adománygyűjtésre felhívó leírást megosztjuk az oldalunkon, ami az adakozók számára bármikor látható lesz! Így válik hitelessé az adakozók felé az adománygyűjtés és így tudják leellenőrizni az adománygyűjtés hitelességét is.

Kép és vagy videó hozzáadás


Ha személyről beszélünk az adománygyűjtésnél, akkor életszerű lenne vele készíteni egy videót vagy valamelyik családtagjával, gondozójával, orvosával, hogy hitelesebbé tudjon válni az adománygyűjtés. Illetve a legtöbb esetben sokat számít egy fotó is

Ellenőzizzük a szervezetet


Igaz, hogy nem komoly pályázatokról van szó, de felelősségünk a hitelesítés, így a beérkező dokumentumok alapján ellenőrizzük a civil szervezetet és annak hitelességét. Csak olyan oldalakat tüntetünk fel, akik hitelesek.

Hogyan kérhetek szakmai segítséget és miért fontos a szakmai rálátás

Szakmai segítséget, minden tagunk kérhet, hogy a szervezetek által, a számunkra megküldött adománygyűjtési szöveget nézzük át, egészítsük ki, vagy adjunk hozzá fogalmazásbeli instrukciókat. Nagyon fontos a szakmai rálátás és hozzáértés a szervezetek által megírt adománygyűjtési szövegre, hiszen a leírtak alapján tudják az adakozók megítélni és eldönteni, hogy adakoznak e vagy sem!

 A legjobb adományépítési lehetőségeket, a legjobb támogatást és tanácsot adjuk az adománygyűjtési szabványokhoz, a legjobb szakmai fejlődési lehetőségeket, valamint a legjobb konferenciákat és rendezvényeket, beleértve az esetleges adománygyűjtő találkozókat is.

 Szervezeti tagsággal kapcsolatos további információkért forduljon a csapathoz a  06203504500  telefonszámon vagy e-mailben az info@civilchat.hu email címen keresztül is érdeklődhet. 

Top